Nieuws

Show Rental Housewarming

Met veel trots kijken wij terug op een geslaagde housewarming van ons nieuwe pand! Onze collega's hebben veel moeite gestoken in het creeëren van een timecode show. Doormiddel van deze show willen wij graag de indrukwekkende samenwerking van video, licht en geluid in beeld brengen. 

Overigens staan alle foto's van de housewarming op onze Facebook!

Remco en Lars: Toppers in opleiding!

Ons team wordt vanaf deze week gesteund door deze 2 toppers! Remco en Lars, beide in de 2e klas van het ROCvA Hilversum(Podium- en evenemententechniek) hebben er al veel zin in! Wij hopen dat we ze de komende 5 maanden een goede en leerzame stage zullen hebben bij Show Rental!

Jelle en Jordy, bedankt!!

Van studenten naar ware ontzorgers! Jelle en Jordy hebben met veel plezier en succes hun stage afgerond bij Show Rental. 

Hun ervaring? Lees hier het interview!

Jordy de Vrieze
26 jaar
ROCvA Hilversum (Podium- en evenemententechniek, niveau 4)

Je stage zit er alweer op. Wat heb je allemaal geleerd bij Show Rental?
Ik vond alle informatie die ik kreeg erg interessant. Ik heb veel geleerd over video techniek, zoals scalers, switchers, beamers, bekabeling en handige trucjes om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ik heb ook veel lessen en cursussen met lichttafels mogen volgen. Hier had ik zelf om gevraagd en vond het heel fijn dat hier zo veel tijd voor werd genomen.

Wat vond je leuk en wat viel je tegen?
Wat ik heel fijn vond bij Show Rental, is dat er veel naar je wordt omgekeken, er veel aan je wordt uitgelegd en er genoeg tijd wordt besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Mensen hier zijn altijd erg positief en eerlijk. Verder een gezellige jonge ploeg en zeer goede werksfeer.

Niets viel me tegen bij Show Rental. Ik heb wel licht bediend op evenementen waar ik de muziek niet leuk vond, dat was ook het enige.. haha!

Hoe was de omgang met jouw collega’s?
Zeer goed! Hele fijne communicatie onderling en genoeg tijd om mijn vragen te beantwoorden. Iedereen had en nam wel de tijd om mij iets te leren. Ik kon het erg goed met ze vinden. Daarnaast vind ik René echt een topbaas! Hij is respectvol, rechtvaardig en altijd te benaderen bij vragen of problemen. Dit vind ik een erg belangrijke eigenschap. Alleen maar lof over dit bedrijf!

Welk cijfer zou je geven aan jouw stageperiode bij Show Rental?
10+

Ben je tevreden over je stage bij Show Rental en zou je het aanbevelen?
Ja en of ik Show Rental zou aanbevelen. Dat heb ik ook al gedaan op school bij andere studenten. Ik denk wel één van de beste stageplekken binnen de AV branche.

En nu? Vakantie vieren?
Ik hoopte op een baan bij Show Rental, helaas was daar nu geen ruimte voor. Eerst nog even mijn examens afronden en dan een weekje naar Italië, daarna wordt mijn doel om een vaste baan onder 40-uurs contract te vinden binnen de AV branche. In tussentijd kan ik wel aan de slag als oproepkracht bij Show Rental!

______________________________________________________________________

Jelle Sülzle
19 jaar
ROCvA Hilversum, Podium- en evenemententechniek niveau 4

Je stage zit er alweer op. Wat heb je allemaal geleerd bij Show Rental?
Voornamelijk hoe ik me moet gedragen op de werkvloer met collega’s en met klanten. Ook heb ik veel geleerd over zowel licht, geluid als video techniek. Ik beschik nu over veel basiskennis en kan het meeste wel aansluiten en bedienen.

Wat vond je leuk en wat viel je tegen?
Het samenwerken met collega’s en de diversiteit van klussen vond ik fantastisch.  Als ik iets minder leuk vond was het toch wel het niet-technische werk zoals rigging en podia opbouwen, maar dat hoort er toch wel bij.

Hoe was de omgang met jouw collega’s?
Zeer makkelijk in omgang, ik had de mogelijkheid om veel vragen te stellen op zowel zakelijk als persoonlijk gebied. Iedereen stond wel voor mij klaar, dit was ook super goed voor mijn zelfverzekerdheid.

Ben je tevreden over je stage bij Show Rental en zou je het aanbevelen?
Zeer tevreden bij mijn stage bij Show Rental! Ik heb met veel plezier hier stage gelopen en onwijs veel moois beleefd. Ik kreeg veel vrijheid om mijzelf te ontwikkelen, maar ook om aan school te werken. Ook qua planning waren ze erg flexibel, zo had ik naast stage ook veel tijd voor mijzelf. Ik heb meer geleerd dan ik verwachtte.

Ik heb eerst bij een ander bedrijf stage gelopen waar ik het echt niet naar mijn zin had. Planningen waren onduidelijk en we waren vaak onderbemand. Ik kon me totaal niet vinden in deze bedrijfscultuur, waardoor ik de stap heb gezet om mijn stage voort te zetten bij Show Rental. Hier heb ik absoluut geen spijt van!

Welk cijfer zou je geven aan jouw stageperiode bij Show Rental?
9

En nu? Vakantie vieren?
Nu eerst mijn examens afronden, daarna ga ik er even lekker tussenuit naar Frankrijk. Na de zomer start ik een vervolg studie HBO Sales & Account Management. Naast deze studie ben ik bij Show Rental aangenomen onder een 24 uurs-contract, zodat ik de komende jaren veel kan leren in zowel praktijk als theorie.

Interview met Monique

Sinds een maand is Monique Dekker onze nieuwe front-office topper!

Benieuwd wie tegenwoordig de telefoon opneemt als u Show Rental belt? Monique stelt zich graag voor!

Wie ben je?
Hallo! Ik ben Monique, 59 jaar en werk inmiddels bijna 2 maanden bij Show Rental. Ik ben al 37 jaar getrouwd met mijn man Arie, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen tussen de 5 maanden en 5 jaar. Ik ben altijd erg avontuurlijk, heb veel gereisd en al veel van de wereld gezien. Daarnaast ben ik gek op Ibiza waar ik jaarlijks naar toe ga voor een ontspannen vakantie.

Wat is je functie?
Front- en backoffice medewerker.

Hoe ben je bij SR terecht gekomen en waarom?
Na 25 jaar in dienst te zijn geweest bij de NTR, ben ik na reorganisatie boventallig verklaard. Bij de  96ste sollicitatie was het raak en ben ik terecht gekomen bij Show Rental. Vervolgens heeft de 31 jarige eigenaar Rene en zijn jonge team mij de kans gegeven weer aan het werk te kunnen. Ik ben onwijs blij dat ik dit team mag versterken!

Wat heb je hiervoor gedaan?
25 jaar heb ik bij de NTR gewerkt en ben ik begonnen bij de boekhouding. Daarna programmasecretaresse en daarna productieassistent. Ik heb daar toen vooral veel gewerkt voor radio 1 en radio 5. Naast radio ook voor televisie, o.a. de Moslim Omroep en het tv- programma Halve Maan.

Hoe bevalt het klantencontact?
Zeer goed! Ik vind het hartstikke leuk. Contact met klanten is altijd wel mijn ding geweest en ik vind het altijd erg leuk om met de klanten van Show Rental te bellen. Ik hoop dat ze naast telefooncontact ook eens langs komen voor een kopje koffie, zodat ik ze ook persoonlijk kan ontmoeten. Naast mijn front- en backoffice werk zal ik ook bij enkele opdrachten op bezoek gaan om te kijken wat mijn collega’s buiten de deur creëren.

Wat zie je als uitdaging binnen of buiten je werkveld?
Ik wil meer weten wat mijn collega’s op de werkvloer doen zodat ik hier ook wat meer van weet en erover mee kan praten. Al die moeilijke termen zeggen mij nog niet zo veel. Ik zou de jongens ook wel wat beter willen leren kennen. Daarnaast wil ik ook mijn best doen onze klantenkring uit te bereiden en tegelijkertijd onze positieve doelstelling te kunnen behouden.

Verhuisbericht!

Wij gaan verhuizen!

Na uitbreiding van het personeelsbestand en onze apparatuur groeiden we een beetje uit ons jasje op de Lijsterweg. Een mooie kans diende zich aan en die hebben we met beide handen aangepakt.

Uiteraard gaan we dit nog feestelijk vieren, meer informatie hierover volgt. Staan wij in uw administratie? Wilt u dit dan aanpassen per 1 december?

Alvast bedankt!

Vanaf 1 december 2016 is ons nieuwe post- en bezoekadres: 1e Loswal 22 - 1216 BE Hilversum. Telefoon-, KVK, BTW, en IBAN-nummer blijven hetzelfde

Vragen over frequentie wijzigingen?

Per 1 januari is er wederom veel veranderd in frequentieland. Voor uw draadloze microfoon kan dit gevolgen hebben. Heeft u een draadloze microfoon in eigen beheer? Bel ons, wij checken dan of deze bruikbaar blijft. Huurt u uw microfoons altijd bij ons? Dan bent u geheel ontzorgd, onze systemen zijn up to date. 

Interruptie microfoon 2.0

Bij veel congressen en meetings is interactie belangrijk. Om er voor te zorgen dat iedereen elkaar goed kan verstaan wordt vaak gevraagd om interruptie-microons of ’hengelaars’. Maar het kan ook leuker: De Catchbox! Eigenlijk is de omschrijving ’gooi-microfoon’ het meest treffend. De Catchbox is een kussentje met een microfoon erin, die men simpelweg door de zaal gooit. Als je in de bovenkant praat, verstaat iedereen je verhaal.

    

Kent u de Catchbox al? Niet die van Show Rental! Onze techneuten waren niet tevreden over de geluidskwaliteit dus: Het kussentje is gebleven, maar de interne microfoon is geheel vervangen voor A-kwaliteit materiaal.