Interview met Robert-Jan!

Robert-Jan Bakker, óf zoals wij hem noemen RJ, is opgegroeid in het audiovisuele bedrijf van zijn vader (Timo Bakker, Bakker Beeld & Geluid). Bij Show Rental beter bekend als project- /accountmanager, geluidsgoeroe en door zijn blonde kruin op een overgroot deel van onze foto's. Daarnaast is hij sinds kort ook (jawel) mede-eigenaar van Show Rental! Speciaal voor jullie heeft hij een paar leuke vragen beantwoord.

Wie ben je?

Hoi! Ik ben Robert-Jan Bakker. 27 jaar, geboren in Hilversum en woonachtig in het prachtige Amsterdam.

Ik heb een studie gevolgd aan de school of audio engineering in Amsterdam en ben vervolgens in dienst gegaan bij het bedrijf van mijn vader.


Kort daarna volgde het fusie traject van mijn vaders bedrijf (Bakker Beeld en Geluid) met dat van Rene (Show Rental) waar ik in mee ben gegaan. Inmiddels ben ik al 6,5 jaar werkzaam bij Show Rental.


In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, ik houd van natuur en ben zowel in de zomer als winter graag in de bergen te vinden. Ook ben ik ski leraar geweest, houd veel van watersport, zeilen, wakeboarden, en ben sinds kort op de tennisbaan te vinden.


Wat is je functie?

Ik ben account- en project manager, wat inhoudt dat ik graag klanten help met de technische voorbereiding van hun projecten. Daarbij probeer ik ze zo goed mogelijk te adviseren in technische benodigdheden en de juiste mensen.

Ik ben ook bij veel projecten aanwezig. Heel gaaf, omdat ik graag het eindresultaat zie! Voorheen heb ik op veel opdrachten gewerkt als geluidsman, daar heb ik nu helaas minder tijd voor.

Naast deze functies vervul je nog een veel grotere rol, toch?

Haha, klopt! Ongeveer een half jaar geleden ben ik met Rene in gesprek gegaan om mijn rol binnen Show Rental nog verder uit te breiden. Nu, een aantal maanden later is de deze wens uit gekomen en mag ik mijzelf mede-eigenaar noemen van Show Rental!

Hoe bevalt het klantencontact?

Ik vind het klantcontact onwijs leuk. Het is altijd een uitdaging om in te schatten wat de behoeftes zijn van de klant. Opdrachtgevers waarmee we een langdurige band hebben zijn altijd nóg leuker, er is dan vaak een hele soepele samenwerking, we vullen elkaar goed aan en wij houden ervan de verwachtingen van de klant te overtreffen.

Ook vind ik het fijn dat we door mee te denken met de opdrachtgever niet alleen in een (technisch) hokje hoeven te denken. Het is vaak veel meer dan alleen oppervlakkig contact over technische wensen. Ik ga bijvoorbeeld weleens een dagje bij een van onze klanten op kantoor werken om zo sneller en beter opdrachten te kunnen behandelen.


Wat zie je als uitdaging binnen je werkveld?

Toch wel graag grotere en nóg mooiere producties opleveren, waar het totaal plaatje van verschillende technische disciplines (geluid, licht, video) steeds beter en mooier op elkaar aansluiten. Meer synergie creëren. Ik vind het belangrijk om vanuit mijn functie te zorgen dat iedereen zijn vak goed kan uitoefenen, zo beter kan focussen op zijn taak en minder bezig hoeft te zijn met diverse randzaken.


Tot slot, wat zou je nog altijd eens willen doen?

Een berg boven de 4000m willen beklimmen.


Robert-Jan op LinkedIn

284 keer bekeken

Show Rental Hilversum

1e Loswal 22

1216 BE HILVERSUM

+31(0)35 6212340

info@show-rental.nl

Bank:    NL62 RABO 0177 4357 04
KVK:      65146727
BTW:    NL855998349B01

Op werkdagen 09:00 - 17:00 geopend. 

(Voorkom teleurstelling, neem voor bezoek graag even contact op)

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Google Places - White Circle

© 2020 Show Rental