Tips & trucs

Het geven van algemene tips & trucs voor evenementen is lastig en de beste tips bewaren we natuurlijk voor onze echte samenwerking met u, maar enkele veel gegeven tips kunnen we hier wel weggeven. Deze tips gelden uiteraard niet voor elk evenement, maar veel is van toepassing op meeste congressen, presentaties en dergelijke evenementen.


Maak een technisch draaiboek en neem deze daags voor het event met onze crew door. Hierin staat welke muziek wanneer gedraaid wordt, welke spreker welke microfoon gebruikt, wat er eventueel aan video te zien is en van welke bron. Vraag ons gerust naar voorbeelden of hulp.


Vertaal ook voor de toeleveranciers het doel van de dag: Een bijeenkomst voor boze aandeelhouders kent andere wetten dan de promotie van een nieuw product voor uw top-10 klanten.


Vertel elk detail dat er gaat plaatsvinden in de voorbespreking. Soms zijn er details waar toch techniek voor nodig is, ondanks dat u het niet verwacht.


Verzorg voldoende crew-catering, het klinkt overdreven maar het is zo: niets is meer demotiverend dan een lauw diner-buffet dat net te laat en net te weinig is.


Zorg dat iedereen een draaiboek heeft: ook de op- en afbouwploeg en ook de koffie-juf


Plan ruim: er is niets prettigers dan ruim van tevoren stand-by te zijn, om alle ‘puntjes op de i te zetten’.

Interruptie microfoon 2.0

Bij veel congressen en meetings is interactie belangrijk. Om er voor te zorgen dat iedereen elkaar goed kan verstaan wordt vaak gevraagd om interruptie-microons of ’hengelaars’. Maar het kan ook leuker: De Catchbox! Eigenlijk is de omschrijving ’gooi-microfoon’ het meest treffend. De Catchbox is een kussentje met een microfoon erin, die men simpelweg door de zaal gooit. Als je in de bovenkant praat, verstaat iedereen je verhaal.

    

Kent u de Catchbox al? Niet die van Show Rental! Onze techneuten waren niet tevreden over de geluidskwaliteit dus: Het kussentje is gebleven, maar de interne microfoon is geheel vervangen voor A-kwaliteit materiaal.